Thursday, February 12, 2009

Nosný systém? - Bratislava zabudni!

Veľa z nás si pamätá dlhoročné plánovanie tzv. ťažkého metra sovietskeho typu pre naše mesto. Vypracovalo sa mnoho verzií, až sa nakoniec zistilo, že podklad pod Bratislavou nie je pre tento druh dopravy vhodný.
Po dlhšom čase sa na pretras dostala nová verzia rýchlodráhy, ktorá mala prepojiť Staré mesto s Petržalkou. Táto trasa je plánovaná cez rekonštruovaný Starý most a práve tu, ako sa zdá, je obrovský problém. Dnes totiž mesto vyhlásilo, že na základe nových zistení sa rekonštrukcia neuskutoční lebo most je potrebné urýchlene opraviť. Tým sa ďalší projekt odkladá. Nikto to síce nepovedal nahlas, no mne z toho vychádza, že električková trať ide zatial bokom. Jediné čo sa totiž bude pri oprave meniť je rozšírenie pešej lávky, inak sa iba vymenia prehrdzavené a zhnité diely. Ďalší osud mosta závisí od dohody z pamiatkarmi a teda s ministerstvom kultúry. Jediné čo musíme s ohľadom na dohody o lodnej doprave na Dunaji splniť, je zdvihnutie tohoto objektu a prípadné odstránenie stredového piliera.
Tým chcem povedať, že Bratislava je zas tam, kde bola. Projektová dokumentácia je už hotová, dokonca sa svojho času už aj prezentovali električky, ktoré by tu mohli jazdiť. No ako vidíme realizácia je znova v nedohľadne. Tak sa tešme aspoň na to, že takto bude naša mesto časom pre turistov atraktívne aspoň ako funkčný skanzen električkovej dopravy.

Thursday, February 5, 2009

R Z P

Viem, že vodiči záchrannej služby to v dnešnej prehustenej premávke nemajú vôbec jednoduché. Ak si k tomu prirátame ešte správanie niektorých vodičov tak niet čo závidieť.
O to viac ma občas udivuje, mne nepochopitelné správanie, šoférov vozidiel prednostnej jazdy všeobecne, snáď až na výnimku hasičov, u nich je to však určené špecifikou ich vozidiel. Myslím si totiž, že pri vchádzaní do križovatiek a tak isto vychádzaní z bočných uličiek by o sebe mali dávať vedieť včas a v dostatočnej miere. Viackrát sa mi stalo, či už v mojej práci vodiča električky alebo pri jazde osobným vozidlom, že sanitka zapla zvukovú signalizáciu na hranici križovatky alebo až v nej. Takto sú ohrození všetci účastníci vrátane pacienta, ktorý možno ide na urgentný zákrok.
Je mi jasné, že aj ja sa mám napriek signálu voľno presvedčiť o prejazdnosti križovatkou. Skúste však zbadať valiace sa auto v pruhu pre MHD kryté nákladným vozidlom.
Záverom by som dodal, že schvaľujem občasné akcie polície namierené na kontrolu dodržiavania ustanovenia o daní prednosti v jazde týmto vozidlám. Na druhej strane nebolo by vhodné pozrieť sa i na niekedy arogantné správanie týchto vodičov? Určite majú tiež stanovené isté mantinely.