Tuesday, March 17, 2009

Za to nemôžem!





























Nemám rád a ani neuznávam akékoľvek prejavy neonacistického hnutia. Žial stalo sa mi, že som akciu týchto radikálov istý čas, celkom nedobrovolne propagoval. Udialo sa to v podstate na príkaz môjho nadriadeného, ktorý možno tiež nemal na výber alebo skôr danú situáciu podcenil. Na moje počudovanie prax ukázala, že buď mal pravdu alebo tento národ už úplne rezignoval a iniciatívu týchto hnutí ignoruje.
Prejdem však k jadru veci. Som vodič električky a pár dní pred 14. 3. ráno pri nástupe do služby som v druhom voze objavil na dlážke nastriekaný nápis cez polovicu súpravy. Jeho znenie bolo "14. MARCA HODŽOVO N. ANTI ANTIFA ". Ihneď som išiel oboznámiť výpravcu s touto skutočnosťou s dodatkom, že to zdelenie podporuje určité zakázané hnutia. Po otázke či s električkou môžem premávať som dostala odpoveď, že áno. Vysvetlením bolo, že ANTIFA je v poriadku. No bolo by keby tam nebola predpona ANTI.
Dianie skončilo tak, že pri výjazde to bol výpraca sám osobne prezrieť a snažil sa to nohou zmazať, čo pravdaže nešlo. Tak som vyrazil do ulíc s predstavou, čo sa bude diať. A čuduj sa svete, vôbec žiadna odozva. Neviem či k tomu ešte niečo dodať. Snáď iba, že je mi z toho smutno. Pravdu povediac plánoval som sa s vozom vrátiť do vozovne ale nemal som k tomu za celé tri dni žiadny argument, ktorý by u zamestnávateľa obstál. Bolo by to neoprávnené vynechanie jazdy. Všteci boli úplne spokojní. Hlavne, že sa vezieme. No nie?!